Nova reforma de la Llei hipotecària

Civil, Hipotecari

Fa ja unes quantes setmanes que s’està parlant de la reforma de la Llei Hipotecària, sense que sembli que hi hagi acord en el Govern sobre el grau de reforma que es pretén assolir. Així, si bé fa escassos dies el Ministre De Guindos anunciava una reforma en profunditat, segons indiquen fonts del Ministeri de Justícia, la reforma es limitarà a tant sols 8, 10 o 12 articles, essent una mera transposició a la legislació nacional de la directiva sobre contractes de crèdits.

Segons sembla, les objeccions en fer una reforma en profunditat radiquen en les enormes conseqüències jurídiques que això suposaria, sobretot tenint en compte que actualment no s’ha solucionat el conflicte legal referent a les clàusules sòl, els desnonaments o les despeses associades a la formalització d’una hipoteca.

Les reaccions per part del sector bancari davant d’aquesta reforma imminent han estat diverses, encara que la majoria d’entitats coincideixen en què no procedeix menysprear els beneficis d’una Llei que ha permès l’accés a la vivenda a un percentatge de població al que sol ser habitual a la resta d’Europa. No obstant, es valora positivament aquesta reforma en el cas que aporti major seguretat jurídica i transparència.

La intenció és que s’iniciï la tramitació a l’abril o al maig a fi que s’aprovi abans de finalitzar l’actual període de sessions parlamentàries. Aquesta tramitació serà assumida pel Ministeri de Justícia.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

15 − 3 =