Segellat digital TAX FREE (DIVA)

Fiscal

El procediment per la devolució de l’IVA als viatgers NO residents dins la Unió Europea passarà a ser obligatòriament telemàtic a partir del proper 1 de Gener de 2019.

El sistema DIVA, que serà de caràcter obligatori i l’únic sistema vàlid a Espanya, permetrà el segellat electrònic de la prova de sortida a la que la normativa condiciona la devolució del IVA.

Aquest sistema electrònic suposarà major agilitat en el procediment de la devolució del IVA al viatger ja que la Agencia Tributaria disposarà de forma anticipada de la informació de las vendes tax free.

Per altra banda, el comerciant es beneficiarà també al disposar dels documents de reemborsament de l’IVA directament en el sistema de l’Administració.

Recordem quins són els requisits i el procediment establert per a que els viatgers no comunitaris puguin recuperar l’IVA de les seves compres:

1.- Requisits:

– Compres documentades amb factura d’import superior a 90,15 euros.

– Realitzades per viatgers que tinguin la seva residencia habitual fora de la Unió Europea.

– Els béns adquirits han de sortir efectivament del territori de la Comunitat i no poden constituir part d’una expedició comercial. Es a dir, cal que siguin destinats per a l’ús personal.

2.- Procediment fins ara:

– En el moment de la compra el venedor haurà d’expedir la factura i, en el seu cas un document electrònic de reemborsament en el qual es consignaran els béns adquirits i l’impost corresponent, identitat del viatger, data de naixement i número de passaport.

– El viatger presentarà els béns a la duana d’exportació, que acreditarà la sortida mitjançant el visat corresponent a la factura o document electrònic de reemborsament.

– El viatger haurà d’abandonar el territori de la Comunitat en el termini de tres mesos des de la compra.

– El viatger remetrà la factura o document electrònic de reemborsament degudament visat per la duana al proveïdor o les entitats col·laboradores (empreses de Tax Free) les quals retornaran l’import de l’impost en el termini de 15 dies.

L’AEAT facilita informació específica tant per empreses com per a viatgers a la seva pàgina web:

Informació empreses

Informació viatgers


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

4 × three =