L’Administració a casa: el sistema “Cl@ve”

Laboral

El sistema “Cl@ve” és una plataforma de verificació d’identificació que permet a l’usuari mitjançant una contrasenya accedir a diferents serveis electrònics de l’administració amb plenes garanties de seguretat, estalviant a l’usuari una gran quantitat de temps en desplaçaments innecessaris a les administracions públiques. Prèviament a la utilització del sistema Cl@ve és necessari registrar-se en el mateix. Aquest registre es pot fer tant per Internet com de forma presencial davant de qualsevol de les Oficines de Registre habilitades.

La Seguretat Social disposa d’aquest sistema anomenat “Cl@ve permanent“, el qual permet l’accés a diferents serveis electrònics dels usuaris des de la web de la Seguretat Social. Per poder utilitzar ” Cl@ve permanent”, prèviament s’han de seguir els següents passos:

1.- Tràmit de registre i obtenir un codi d’activació. (Internet o presencial a les Oficines de Registre).

2.- Accedir a la seu electrònica de la Seguretat Social en l’apartat gestió de contrasenya i omplir les dades sol·licitades.

3.- Introduir un codi de verificació que es rep en el telèfon mòbil indicat.

4.- Establir una contrasenya amb les especificacions indicades.

Aquest servei permet accedir a tràmits tant diversos com obtenir de forma immediata l’informe de vida laboral o de bases de cotització, o fins i tot certificats d’estar trobar-se al corrent de pagament en les obligacions amb la Seguretat Social, tot a un clic i evitant les habituals esperes en les visites a l’administració.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

two × four =